2010-04-09

ОЛУЈА

Олуја
Слаба е и таа
И ниту еден
национален пијалак не е доволнo силен
ниеден нобеловец на литературата
доволно интересен
за да го убие празното во
моето огледало
или шуплото во мојот стомак
или полното во мојата глава
фиксацијата кон твоето тело
заоблено како буквата од твоето име
како твоите ширум отворени очи
додека ме бакнуваш опсесивно
обземен од живото во моите усни
додека ме голташ секогаш
како за последен пат
како чоколадо со лешници
како забранет вкус на никотин
како слика во исчезнување